Sollicitatietips | Partnerwinkels

Afdichten van voegconstructies


Afdichten van voegconstructies

 

Het zit allemaal in de details. Bouwkundige scheidingsvoegen en bewegingsvoegen in het gebied van de gebouwafdichting in contact met de grond zijn uitdagingen voor ontwerpers en afdichters. Bij het afdichten van de voegen wordt rekening gehouden met de waterbelasting volgens DIN 18195. Weber biedt oplossingen met voegbanden voor elk belastingsgeval.

 

1. weber.tec Superflex B240E eindstukband wordt gebruikt om bouwkundige scheidingsvoegen strak te overbruggen, bijvoorbeeld bij rijtjeshuizen met doorlopende vloerplaten. De tapes zijn aan de zijkanten en uiteinden met vlies gelamineerd. Door de tape in het midden door te snijden, ontstaan twee 3 meter lange eindstuk tapes met elk één eindstuk. De tapes worden verlijmd met 2 comp. bitumen dikke coatings/reactieve kitten of met epoxyharsmortels.

De dikke laag bitumen wordt aangebracht op het geprimerde muuroppervlak ter hoogte van de voeg in een laagdikte van ongeveer 3 mm. Het afdichtingsvlies wordt onmiddellijk in de verse bitumenmassa gestoken. De brede kant van het vlies moet naar de muur gericht zijn.

3. het vliesgedeelte van de waterdichtingsband wordt opnieuw bedekt met de KMB in een laagdikte van ongeveer 3 mm.

4. de op deze manier gecreëerde voegafdichting wordt geïntegreerd in de oppervlakteafdichting.

5. Tapeverbindingen, verstekken en aansluitingen worden gemaakt door de tapes thermisch aan elkaar te lassen. Voor het lassen moeten deze zones van de afdichtingstapes gereinigd worden. Het PVC wordt aan elkaar gelast met de heteluchtblazer (ongeveer + 350°C tot 450°C afhankelijk van de mondstukbreedte en werksnelheid). Dit resulteert in een homogene verbinding.

6. weber.tec Superflex B 400 afdichtingstape overbrugt bredere bewegingsvoegen. De tape is ook geschikt voor het ingieten in warm bitumen bij de overgang naar bitumen membranen, bijvoorbeeld in gebouwen met grondbedekking. Hier gebeurt de hechting met epoxyhars. De tape wordt ingebed in de verse lijm.

7. de bredere zijde van het vlies is gericht naar de betonnen ondergrond. Bij gebruik van epoxyharslijmen moet het vlies vooraf worden voorgelijmd met weber.prim 807. De trekzone blijft vrij van lijm. Leg de tape voor grotere bewegingen in lussen.

8. de voegband wordt opnieuw herzien. Voor structurele waterdichting die horizontale en verticale voegafdichtingen vereist, is een ononderbroken installatie vanaf de vloerplaat tot aan de muur vereist om kiervrije voegen te garanderen.

 

PRODUCTEN:

weber.tec Superflex B 240 E
weber.tec Superflex B 240 / B 400