Sollicitatietips | Partnerwinkels

Decoratieve verven en coatings voor balkon en terras


Decoratieve verven en coatings voor balkon en terras

 

Schilderijen en coatings op buitenbalkons, terrassen en arcades worden blootgesteld aan extreme eisen, zoals vorst, hitte en mechanische belasting. Met 1- en 2-componenten balkoncoatings op basis van polyurethaanharsen kunnen deze onderdelen permanent worden beschermd in zowel nieuwbouw als renovatie.

 

1. voorbereiding van de ondergrond. Verwijder hechtingsverminderende bestanddelen, bv. cementpasta, van het oppervlak van de chape.

2. breng de primer van weber.prim 806 aan met een lamsvachtroller in 2 werkgangen en bestrooi de 2e werkgang met ovengedroogd kwartszand met een korrelgrootte van 0,2 tot 1,0 mm.

3. Breng de elastische, kleurstabiele coating weber.tec 791 met de getande spaan aan op de uitgeharde primer. Voor het ontluchten en egaliseren intensief nabewerken met de spijkerrol in dwarsrichting.

4. Strooi kleurchips in de nog verse coating.

5. seal de bovenkant van de weber.tec 791 coating twee keer met de oplosmiddelhoudende, ongepigmenteerde 1-component polyurethaanhars weber.tec 792.

Als de coating op een oude balkoncoating wordt aangebracht, wordt deze geschuurd tot een witte breuk. Daarna worden de oppervlakken intensief gereinigd met een stofzuiger.

7. Coat de gereinigde oude coating met de gepigmenteerde, vochtuithardende polyurethaanhars op oplosmiddelbasis weber.tec 790 met een lamsvachtroller in 2 werkgangen.

8. voor een visueel ontwerp worden kleurchips in de nog verse coating van weber.tec 790 gestrooid.

9. Nadat de coating is opgedroogd, verzegel je de nieuwe coating met weber.tec 792 transparant.

 

PRODUCTEN:

weber.tec 911
weber.tec 902
weber.tec 905
weber.tec Superflex D 24
weber.tec 960