Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe wordt de waterdichting in het thermale zwembad uitgevoerd?


Hoe wordt de waterdichting in het thermale zwembad uitgevoerd?

 

Thermaal water, d.w.z. water dat uit het binnenste van de aarde komt, wordt vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden. Dit water bevat veel mineralen en andere sporenelementen. Het water dat effectief is tegen reuma, artrose en vele andere ziekten kan echter soms minerale gewrichten aantasten. Maar zacht water kan ook minerale voegen doen oplossen door ionenuitwisseling. Als er gevaar bestaat voor beschadiging van het tegelwerk, het voegwerk of de verlijming, moet een tegelsysteem op basis van epoxyharsen worden gebruikt. Epoxyharsen zijn bestand tegen zowel zure als alkalische media. Ze kunnen universeel worden gebruikt in thermale baden, spa's en therapiebaden. Weber.xerm 848 is bijvoorbeeld getest volgens de KSW-aanbeveling van het Umweltbundesamt (gebruik van kunststoffen in zwembadwater).
Tegelijkertijd kan dit systeem ook worden gebruikt in septische tanks of op oppervlakken met hoge mechanische spanning.

 
Voorbereiding

Gronder de ondergrond met weber.prim 801 .

2. egalisatielagen worden aangebracht met weber.plan 819.

Voordat epoxyharsmaterialen op de ondergrond worden aangebracht, moet de oppervlaktetemperatuur worden bepaald. De oppervlaktetemperatuur moet boven de dauwpunttemperatuur liggen.

Gronder de ondergrond met weber.prim 807 en breng de waterdichting weber.tec 827/827 S aan terwijl de primer nog kleverig is.

Waterdicht maken

1. voor bewegingsvoegen wordt de voegafdichtingstape weber.tec 828 DB 150 in een lus met weber.tec 827 vastgelijmd en dienovereenkomstig nabewerkt.

2. weber.tec 827 waterdichting wordt aangebracht met de spitse getande strip (vertanding 2,5 mm) om de hoeveelheid te controleren en vervolgens afgetrokken tot een gelijkmatige dikte, laagdikte 1 tot 1,5 mm.

3. de waterdichting wordt naar beneden getrokken naar de gereinigde en geschuurde flenzen van armaturen.

De tweede laag wordt tussen de 1e en 3e dag aangebracht. Als de tegelbekleding niet binnen 5 dagen hecht met weber.xerm 847, wordt kwartszand in de nog verse 2e laag weber.tec 827 gestrooid (laagdikte 0,3 tot 0,5 mm).

Tegelinstallatie

5. verlijming van de tegelbekleding met weber.xerm 847

6. de tegelbekleding voegen met weber.xerm 848.

 

PRODUCTEN:

weber.prim 807
weber.plan 819
weber.tec 827/827 S
weber.tec 828
weber.xerm 847
weber.xerm 848