Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe kan een douche op vloerniveau worden gecreëerd?


Hoe kan een douche op vloerniveau worden gecreëerd?

 

Gelijkvloerse douches, die vroeger werden toegeschreven aan gebouwen die toegankelijk waren voor gehandicapten, worden nu steeds meer gebruikt in zowel oude als nieuwe gebouwen. Ze worden niet langer gezien als een aangename luxe, maar zijn bijna standaard geworden. Eigenaren van gebouwen willen dat de vloer ook in de doucheruimte wordt betegeld. In het verleden vereiste dit de kostbare installatie van een aflopende dekvloer met vloerafvoer. Tegenwoordig worden geprefabriceerde elementen met geïntegreerde afvoeren geïnstalleerd, die het bouwproces aanzienlijk verkorten. Het ontwerp van de meest uiteenlopende doucheruimtes kan worden gerealiseerd met douchebakelementen in verschillende standaardformaten en, op verzoek, met elementen in elke geometrie.

 
Voorbereiding

Voor de montage van het douchebakelement weber.sys 833 is een minimale diepte van 43 mm onder de bovenkant van de onafgewerkte vloer vereist. De in afb. 2 getoonde montagehoogten zijn vereist in het bereik van de afvoergoot en de horizontale afvoerbuis, indien van toepassing. Uitsparing voor de afvoergoot: ca. 20 cm x 20 cm, voor de afvoerbuis: ca. 8 cm

De afmeting van de uitsparing (a x b) in de dekvloer moet in elke richting ca. 2 cm groter zijn dan het element. Indien nodig wordt de uitsparing voor het douchebakelement vastgemetseld met weber.plan 816 dekvloermortel.

Verwerking

1. de verbinding tussen de bestaande afvoerbuis en de afvoer wordt gemaakt met een door de klant geleverde PVC-buis, omwikkeld met geluidsisolatietape. Bevestig indien nodig de buis en de afvoer voordat de egaliserende dekvloer wordt geïnstalleerd. De bovenrand van de afvoer ligt ongeveer 50 mm onder de bovenrand van de bestaande dekvloer. Het douchebakelement zelf kan worden gebruikt als sjabloon voor een nauwkeurige installatie van de afvoergoot.

2. vóór het storten van de dekvloer wordt de randisolatiestrook naar aangrenzende bouwdelen/muren geplaatst. Houd er bij het plaatsen van de dekvloer rekening mee dat er geen hechtbrug nodig is voor egalisatiediktes van meer dan 43 mm (creëren van een zelfdragende dekvloer).

3. weber.xerm 853 F wordt aangebracht op de achterkant van het douchebakelement als een hechtbrug met de 10-vertanding.

Het douchebakelement wordt in de hoogte en waterpas geïnstalleerd. Het moet volledig op de ondervloer liggen.

Om de positie vast te zetten, wordt het element op de hoeken belast (zonder de hoogtepositie te veranderen). Bestaande holtes in het gebied van de vloerafvoer of de plafonddoorbraak met verticale afvoer worden volledig gevuld met weber.rep 767 via de bestaande openingen. De plafondopening wordt vooraf geïsoleerd van de ondervloer. De voegopeningen worden afgesloten met de rubberen plug.

De voeg tussen de dekvloer en het element wordt gevuld met weber.xerm 853 F op een wrijvingssluitende manier. Als er bewegingen te verwachten zijn tussen het douchebakelement en de dekvloer, moet er een bewegingsvoeg worden aangebracht. Aansluitvoegen afdichten met weber.tec Superflex D 2 en het bijbehorende afdichtbandsysteem weber.tec 828.

7. het douchebakelement zelf en het wandoppervlak worden vervolgens afgedicht.

Nadat de waterdichting is gedroogd (na 4 uur, afhankelijk van het weer), worden de tegels gelegd met weber.xerm 853 F. Het inzetelement voor het rooster kan worden gedraaid, verplaatst en in hoogte worden versteld. Hierdoor kan het rooster worden gebruikt in overeenstemming met de voegsnede en de tegelhoogte.

 

PRODUCTEN:

weber.tec Superflex D 2
weber.tec 828
weber.xerm 853 F