Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe kan natuursteen veilig buiten worden gelegd?


Hoe kan natuursteen veilig buiten worden gelegd?

 

Composietafdichting, gecombineerd met een dunbedinstallatie van keramische bekledingen, bewijst zich al jaren als een veilige constructie in buitenruimtes. Als er echter natuursteen met een dikke laag wordt gebruikt, is er een dikker mortelbed nodig en is de uitvoering van een gelijmde afdichting niet mogelijk. In het dikkere mortelbed zou er een ophoping van binnendringend vocht zijn, met vorst- en uitbloeiingsschade tot gevolg. De enige veilige constructieoptie hier is om het binnendringende water af te voeren met behulp van geschikte drainagemortel en drainagelagen. De combinatie van weber.xerm 869 drainagemortel met een drainagemat, bijv. Gutjahr Aquadrän EK, zorgt voor een optimale drainage van het mortelbed door een gerichte afvoer van het indringende water.

 
Voorbereiding

Om een gelijmde hellende dekvloer te produceren, wordt weber.plan 816 aangebracht op de eerder aangebrachte verse hechtingsmassa bestaande uit weber.plan 816 en weber.ad 785 .

Absorberende ondergronden voorstrijken met weber.prim 801 .

3. in hoek-, dilatatie-, stoot- en bewegingsvoegen worden de afdichtbandcomponenten weber.tec 828 DB 75 eerst in de vers aangebrachte afdichtingsmassa weber.tec Superflex D 2 ingebed.

De hellende dekvloer wordt afgedicht met de zeer flexibele 2-componenten afdichtingsmest weber.tec Superflex D 2 in 2 werkstappen.

5. Om de horizontale afwatering te verbeteren, legt u de Gutjahr Aquadrän EK drainagemat losjes op de verharde waterdichting.

Verwerking

1. weber.xerm 869 wordt aangebracht in een minimale laagdikte van 6 cm, geëgaliseerd en licht aangetikt.

De natuursteenplaten worden vers in de drainagemortel gelegd. De trasverlijmingsbrug weber.xerm 867 wordt vooraf aangebracht op de achterkant van de platen.

3. weber.fug 873 hoogvaste voegmortel is ook geschikt voor het voegen van polygonaal gelegd natuursteen.

4. aansluit- en bewegingsvoegen moeten elastisch worden gevoegd met weber.fug 883 natuursteensilicone.

PRODUCTEN:

weber.plan 816
weber.tec Superflex D 2
weber.xerm 862
weber.xerm 867
weber.fug 873
weber.fug 883