Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe kunnen keramische vloerbedekkingen en natuursteen op een ontkoppelde en contactgeluidabsorberende manier worden gelegd?


Hoe kunnen keramische vloerbedekkingen en natuursteen op een ontkoppelde en contactgeluidabsorberende manier worden gelegd?

 

Een veilige plaatsing van keramische vloerbekledingen en natuursteen is niet mogelijk op kritieke ondergronden (zoals gescheurde ondergronden, gemengde ondergronden, oude bekledingen, houten ondergronden en jong beton) in een directe verbinding. Op deze ondergronden hebben keramische bekledingen de neiging om te barsten of kunnen er voegen uitbreken en holtes ontstaan. Om dit te vermijden, moet de bovenste bekleding losgekoppeld worden van de ondergrond. Bovendien zijn maatregelen om contactgeluid te verminderen (bv. met beton, chape) vaak vereist voor zowel nieuwbouw als renovatie. Afhankelijk van de toepassing biedt Saint-Gobain Weber functioneel betrouwbare oplossingen voor alle trillingsvrije vloeren en trappen in binnenruimten.

 
Voorbereiding

Het vloeroppervlak moet droog, stevig, schoon en trillingsvrij zijn. Onzuiverheden op het oppervlak van de ondergrond die de hechting verminderen, moeten zorgvuldig worden verwijderd.

2. om geluidsbruggen te vermijden, moet een randisolatiestrip worden geïnstalleerd op aangrenzende bouwonderdelen (bv. muren, leidingdoorvoeren, enz.).

3. De ondergrond wordt eerst voorbehandeld met weber.prim 801 voor absorberende ondergronden of weber.prim 803 voor niet-absorberende ondergronden en hout.

Verwerking

1. weber.sys 832 contactgeluidsisolatie en ontkoppelingsplaten moeten worden gebruikt voor zwaar belaste oppervlakken met een verkeersbelasting tot 5 KN/m².

2. kam de weber . xerm 860 F of weber.xerm 843 F op de ondergrond met een kamspaan (vertanding 6 x 6 mm).

3. De panelen kunnen gemakkelijk worden gesneden met een cuttermes of decoupeerzaag. Ze worden in de vers aangebrachte lijm geplaatst. Ze worden in halfsteensverband gelegd, kruisvoegen moeten vermeden worden! Maak de matten stevig aan elkaar vast!

4. de geplaatste panelen worden gelijkmatig in het lijmbed gedrukt.

De stootnaden tussen de afzonderlijke panelen moeten worden afgeplakt met afplaktape.

1. de functioneel veilige installatie van keramische bedekkingen of natuursteen moet dan worden uitgevoerd met weber.xerm 860 F.

Nadat de tegellijm is uitgehard, kan de afgewerkte bekleding worden gevoegd met bijvoorbeeld weber.fug 877 .

Aansluit- en bewegingsvoegen moeten elastisch worden gevoegd met weber.fug 880 of weber.fug 881 . Gebruik voor natuursteenbekledingen weber.fug 883.

 

PRODUCTEN:

weber.sys 832
weber.xerm 843 F
weber.xerm 859 F
weber.fug 877
weber.fug 880