Sollicitatietips | Partnerwinkels

Het binnendringen van water stoppen


Het binnendringen van water stoppen

 

Weber's snelhardende mortels worden gebruikt voor het afdichten van voegen, uitbrekingen, scheuren en aansluitingen die onder waterdruk staan tijdens of na het aanbrengen. Door de snelle uitharding en de hydrofobe eigenschappen kunnen defecten, bijv. waterindringingspunten in beton, dekvloeren en metselwerk, worden gedicht. De mortels zijn ook geschikt voor de productie van sneldrogende koofmortels, als egalisatievuller voor de ondergrond of als isolatiemortel voor injectiewerk.

 

1. Het reinigen van de ondergrond is essentieel om ervoor te zorgen dat de ondergrond draagkrachtig is voor de volgende werkzaamheden. Bij droge ondergronden moeten de oppervlakken vooraf bevochtigd worden met een vochtige doek.

2. egaliseren van het volledige oppervlak met bijv. weber.tec 933 met behulp van de roestvrijstalen troffel.

De voegdiepte moet 3 tot 4 keer de breedte zijn. Scheuren die te smal of niet diep genoeg zijn, moeten worden verbreed tot een dergelijke verhouding voordat ze worden afgedicht.

4. In het geval van watervoerende scheuren moet weber.tec 935 worden gemengd tot een aardevochtige mortel met toevoeging van water terwijl handschoenen worden gedragen. Deze wordt in de hand tot een wigvormige kegel gevormd.

Vervolgens wordt het materiaal in het watervoerende gedeelte gewerkt. Dit gebeurt door de reagerende mortel met de hand aan te drukken totdat deze de waterbelasting weerstaat.

6. Werk aangrenzende gebieden in met weber.tec 935 zodat er geen terugloop of lekken zijn.

7. weber.tec 935 wordt ook gebruikt om waterindringingspunten in het beton te dichten.

8. afgedichte betonnen buis.

 

PRODUCTEN:

weber.tec 933
weber.tec 935