Sollicitatietips | Partnerwinkels

Waarop moet worden gelet bij het verwarmen van vloeregalisatiemiddelen?


Waarop moet worden gelet bij het verwarmen van vloeregalisatiemiddelen?

 

 
 

De vloeregalisatiemiddelen weber.plan 813-25 en weber.plan 813-40 kunnen worden gebruikt op elektrische dunnelaag-, capillaire buis- en warmwatervloerverwarmingssystemen in combinatie (constructietype A). Het vloeregalisatiemiddel weber .plan 813-40 kan bovendien worden gebruikt op warmwatervloerverwarmingssystemen met warmtegeleidende platen (type B).

Voordat de oppervlakken met tegels of natuursteen worden bedekt, moeten de oppervlakken worden opgewarmd, maar niet eerder dan 24 uur na het leggen. Er moet een opwarmprotocol worden bijgehouden en voorgelegd aan de vloerlegger in overeenstemming met VOB DIN 18365 Vloerbedekkingswerkzaamheden. Informatie over de coördinatie van de betrokkenen bij de planning en uitvoering is te vinden in: "Schnittstellenkoordination bei beheizten Fußbodenkonstruktionen; Ausgabe Januar 2009", gratis te downloaden op www.sg-weber.de of www.flaechenheizung.de.

Functioneel verwarmen
Opwarmen met 25 °C aanvoertemperatuur/verwarmingsvermogen en 1 dag vasthouden per 20 cm laagdikte. De aanvoertemperatuur/het verwarmingsvermogen zonder nachtverlaging vasthouden. Functioneel verwarmen kan worden beëindigd nadat de laagdikte-afhankelijke wachttijd is bereikt. De verwarming kan worden uitgeschakeld.

Verdere procedure
Zodra de functionele verwarming is voltooid, is de vloer klaar voor alle vloerbedekkingen, behalve parket en laminaat, die zo snel mogelijk moeten worden gelegd. Parket en laminaat kunnen 7 dagen na het aanbrengen van het egalisatiemiddel worden gelegd. Als niet onmiddellijk functioneel verwarmen en bedekken is gepland, moet de egalisatiemassa zo snel mogelijk, maar niet later dan 72 uur na het leggen, worden bedekt met weber.prim 807 en zandstrooien.

De vloerverwarming mag echter pas 28 dagen na de installatie gebruikt/ingebruikt worden.