Pleister & Schilder Buitenkant

Pleister en verf voor het behoud van de waarde van gebouwen

De keuze van de "juiste" bouwmaterialen is cruciaal voor de levensduur van een gebouw. Dit geldt in het bijzonder voor de keuze van het juiste gevelsysteem. De gevel is immers niet alleen een mooi omhulsel van het gebouw, maar vervult ook belangrijke structureel-fysieke functies en zorgt voor langdurige bescherming tegen weersinvloeden. De veelheid aan beschikbare pleisters maakt het voor de gespecialiseerde aannemer niet altijd gemakkelijk om te beslissen welke pleister hij voor welke ondergrond kan of moet gebruiken om schadevrij pleisterwerk te garanderen.

INDIVIDUELE KORTINGEN
voor particuliere klanten

Neem nu contact op en vraag een individuele offerte aan voor jouw project:

*uitgezonderd op reeds gereduceerde artikelen

SPECIALE AANBIEDING
voor geregistreerde
Gespecialiseerde bedrijven mogelijkNu registreren
&
Verzeker je van speciale kortingen!

Het substraat testen

In principe moet de pleisterondergrond door de aannemer gecontroleerd worden voor het aanbrengen van de pleister, zodat bv. voldoende hechting van de pleister bereikt kan worden. De pleisterondergrond moet vlak, draagkrachtig, voldoende vormvast en vrij van stof en andere onzuiverheden zijn, hij moet droog en vorstvrij zijn en de temperatuur van de component moet minstens +5°C bedragen.

Pleister en verf voor buiten

Selectie van pleistersystemen

De structuur van het pleistersysteem hangt af van de eisen van het pleisterwerk en de toestand van de ondergrond. Het pleistersysteem wordt gedefinieerd als de lagen van een pleister die, in hun geheel en in interactie met de pleisterondergrond, voldoen aan de eisen van de pleister.

Basispleisters

Buitenpleisters zijn een belangrijk onderdeel van de buitenmuur, omdat ze het achterliggende metselwerk permanent beschermen tegen weersinvloeden en aanzienlijk bijdragen aan de structureel-fysieke eigenschappen van de buitenmuur. Vandaag de dag worden basispleisters meestal gemaakt van fabrieksmatig gedroogde mortel, machinaal verwerkt en kunnen ze meestal zonder speciale voorbehandeling worden aangebracht.