Sollicitatietips | Partnerwinkels

Milieu en verwijdering


Recycling van PU-schuimblikken via PDRPDR-logo

De wetgever heeft gebruikte PU-schuimblikken geclassificeerd als gevaarlijk afval en de recycling ervan voorgeschreven.
Daarom horen PU-schuimblikken niet thuis in het restafval, de gele zak, bouw- of blikcontainers.
Maar waar laat je de blikken? PDR biedt de optimale oplossing: de PU-schuimblikken worden in heel Duitsland gratis ingezameld en gerecycled, inclusief de vloeibare restinhoud.

Maak gebruik van de gratis service voor materiaalverwijdering: PDR Recycling GmbH + Co KG, Tel.: 0800 7836736, Fax: 0800 7836737, abholauftrag@pdr.de (gratis inzameling vanaf 6 dozen van 12), www.pdr.de of zoek het dichtstbijzijnde inzamelpunt op www.pdr.de/plz-suche.

 
Alle PU-schuimblikken met dit logo worden gratis teruggenomen en gerecycled door PDR. pdr_PU-logo
 

 

Recycling van PU-schuimblikken via INTERSEROHInterseroh Recycling

Een deel van onze PU-schuimblikken wordt gerecycled via het Interseroh-systeem.
Ook hier heb je de mogelijkheid van gratis materiaalverwijdering door de volgende inzamelkaart in te leveren
naar emballagen@interseroh.com of per fax naar 02203 / 9147 - 1390.
 
 
Alle PU-schuimblikken met dit logo worden gratis teruggenomen en gerecycled door Interseroh.
 
 
 

Recycling van verpakkingenhttps://www.lizenzero.de

Volgens de wet moet elke fabrikant en handelaar die verpakte goederen aan particuliere eindverbruikers verkoopt, deelnemen aan een duaal systeem door middel van verpakkingsvergunningen.Met het oog op de bescherming van het milieu en met het verklaarde doel om het recyclingpercentage van verpakkingsafval te verhogen
de nieuwe Verpakkingswet (VerpackG) is op 1 januari 2019 in werking getreden.
 
De wet is relevant voor fabrikanten en handelaren die verkoopverpakkingen op de markt brengen die zich in particuliere huishoudens ophopen en daar worden weggegooid. Deze verpakkingen moeten voortaan nog uitgebreider worden gerecycled en vereisen altijd registratie bij het Centraal Verpakkingen Register en deelname aan een duaal systeem. De basis voor de nieuwe Verpakkingswet (VerpackG) is de Wet inzake het beheer van kringloopafval (Kreislaufwirtschaftsgesetz), die op zijn beurt voortbouwt op de Europese richtlijnen inzake de terugname en terugwinning van verpakkingen.
 

De verpakking van Bauchemie24 GmbH is vrijgesteld van verplichtingen met het duale systeem Interseroh.

 

Verwijdering van lege batterijen Durchgekreuzte Tonne

In verband met de verkoop van batterijen of oplaadbare batterijen, of apparaten die werken op batterijen of oplaadbare batterijen, zijn wij als handelaar onder de Batterijwet verplicht om informatie te verstrekken over de relevante regelgeving en verplichtingen:
 
Gebruikte batterijen mogen niet worden weggegooid bij het huishoudelijk afval. Consumenten zijn wettelijk verplicht om batterijen naar een geschikt inzamelpunt bij de winkelier of de gemeente te brengen.
Het inleveren is voor jou gratis. U kunt uw gebruikte batterijen ook naar ons terugsturen. De batterijen moeten altijd voldoende gefrankeerd aan ons worden geretourneerd:
BauChemie24 GmbH, Julius-Ebeling-Str. 2, 06112 Halle
Oude batterijen kunnen vervuilende stoffen of zware metalen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Bovendien bevatten batterijen waardevolle grondstoffen die gerecycled worden. Het milieu en BauChemie24 zeggen u dank.
 
De vuilnisbak betekent: Batterijen en oplaadbare batterijen mogen niet bij het huisvuil.
De tekens onder de bakken staan voor:
Pb: Batterij bevat lood
Cd: Batterij bevat cadmium
Hg: Batterij bevat kwik
 
U hebt ook de mogelijkheid om deze informatie nog eens na te lezen in de documenten bij de levering van goederen of in de gebruiksaanwijzing van de betreffende fabrikant van het apparaat.
Meer informatie over de Batterijwet is te vinden in het consumentengedeelte van de Stiftung Gemeinsames Rücknahmesystem Batterien (GRS) [www.grs-batterien.de].
 
Wet op elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG)
Het symbool voor de gescheiden inzameling van elektrische en elektronische apparatuur is een doorgekruiste vuilnisbak op wieltjes. Het weggooien van deze elektrische apparaten bij het huishoudelijk afval is verboden volgens de ElektroG (wet op het op de markt brengen, terugnemen en milieuvriendelijk verwijderen van elektrische en elektronische apparatuur)! Als consument ben je verplicht om ze af te voeren via de lokale inzamel- en retoursystemen van de gemeente. Consumenten kunnen hun AEEA gratis inleveren bij een van de gemeentelijke inzamelpunten.
Informatie over de Wet elektrische en elektronische apparatuur is te vinden op de homepage van het Bondsministerie voor Milieu onder het kopje Afval: [www.bmu.de].