Sollicitatietips | Partnerwinkels

Toepassingstips voor uw bouwproject

De toepassingstips van bauchemie24: Ondersteuning voor uw projecten

Het onderhouden van een gebouw en eigendom brengt werk met zich mee. In onze toepassingstips geven we je nuttig advies en hulp met stapsgewijze instructies voor het plannen en uitvoeren van je projecten.

Onze beste toepassingstips voor uw gebouwrenovatie

Waterdicht maken van kelders

Waterdicht maken van kelders

De buitenmuren van een kelder staan bloot aan speciale belastingen. Er is niet alleen het gewicht van de rest van het huis dat van boven naar beneden komt, maar ook de druk van de omringende grond. De statica van elk gebouw is echter zo ontworpen dat deze belasting meestal geen probleem vormt gedurende vele tientallen jaren met goed onderhoud.

Plat dak renovatie

Plat dak renovatie

Platte daken zijn alle constructies met een dakhelling van minder dan tien graden. Door hun speciale constructie zijn ze meer blootgesteld aan extreme weers- en ondersteuningsomstandigheden. In tegenstelling tot andere daktypes kunnen sneeuwmassa's en hevige stortbuien niet gewoon van de zijkant van het dak afvloeien, en daarom is een zorgvuldige waterdichting noodzakelijk.

Schimmelsanering

Schimmelsanering

Bijna elke zesde woning in Duitsland is besmet met schimmel. De sporen zorgen er niet alleen voor dat muren en meubels onaantrekkelijk verkleuren, ze vormen ook een niet te onderschatten gezondheidsrisico. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de gevaarlijke schimmels en neem handige tips mee voor schimmelsanering!

Onze categorieën

Renovatietips van een professional

Renovatie van oude gebouwen

Het maakt niet uit of je net een ouder gebouw hebt gekocht of er al lang in woont: Op een gegeven moment ontkom je niet meer aan renovatie! Kom meer te weten over gevelisolatie, hoe je platte daken kunt repareren die gerenoveerd moeten worden en waar je rekening mee moet houden als je schimmel renoveert. Voor je portemonnee zijn vooral de toepassingstips voor thermische isolatie de moeite waard.

Naar het artikel

Plat dak renovatie

Plat dak renovatie

Schimmelsanering

Schimmelsanering

Thermische isolatie van binnenuit

Thermische isolatie

Gevel verven

Gevel verven

Plafond in kelder isoleren

Plafond in kelder isoleren

De gevel bepleisteren

De gevel bepleisteren

Vlakke vloer

Vlakke vloer

Tips voor het waterdicht maken van gebouwen

Waterdicht maken van gebouwen

De termen bitumen, dampscherm en afdichtingsmortel zijn geen vreemde woorden voor vaklui. Maar voor huiseigenaren en hobby-klussers maken ze niet noodzakelijk deel uit van de dagelijkse woordenschat. In de gids van Bauchemie24 kunt u nuttige instructies verwachten over alle aspecten van het waterdicht maken van buitenmuren en kelders, inclusief nuttige uitleg over de horizontale barrière, zwarte tank en co. Ook nieuwe bouwers kunnen hier belangrijke knowhow voor hun bouwplaats krijgen.

Naar het artikel

Waterdicht maken van kelders

Waterdicht maken van kelders

Bitumen

Bitumen

Horizontale barrière

Horizontale barrière

Afdichting basis

Afdichting basis

De vloerplaat afdichten

De vloerplaat afdichten

Buitenmuur afdichten

Buitenmuur afdichten

Tips voor het installeren van tegels

Vloer- en tegelrenovatie

Met een beetje oefening en veel geduld is het voor niet-professionals mogelijk om zelf reparaties uit te voeren in hun eigen huis. Vooral het renoveren en vernieuwen van vloerbedekking is een uitstekende manier om geld te besparen. We informeren je graag over de verschillende processen die komen kijken bij het renoveren van tegelwerk of voegwerk en geven je praktische toepassingstips die vooral handig zijn als je met natuursteen werkt.

Naar het artikel

Dekvloer leggen

Dekvloer leggen

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Alles rondom het huis met Bauchemie24

Alles rondom het huis

Wil je je leefruimte renoveren, maar wil je niet te veel investeren? Doe het werk dan zelf! Dit bespaart je niet alleen de kosten van externe arbeidskrachten, maar je kunt later ook met trots melden dat je de muren hebt geverfd of behangen.

In praktische vergelijkingen leer je kort en bondig wat de verschillen zijn tussen de verschillende wandbekledingen en hoe je zoutuitbloeiingen na renovatie kunt voorkomen. Gedetailleerde instructies en tips over waar je op moet letten tijdens de werkzaamheden zijn ook inbegrepen. Daarnaast geven we je tips over alle reguliere werkzaamheden die in en om het huis gedaan moeten worden.

Pleisterwerk binnen

Pleisterwerk binnen

Zwembadrenovatietips van Bauchemie

Zwembad en natte ruimtes

Het onderhoud van badkamers, zwembaden en co. is altijd een vak apart. Het optimale binnenklimaat en schimmelpreventie spelen een grote rol in de zogenaamde natte ruimtes!

In onze toepassingstips vind je veel informatie over het waterdicht maken van zwembaden, badkamerrenovatie en het naleven van de belangrijkste basisregels op het gebied van hygiëne. Vooral de gids voor het installeren van een gelijkvloerse douche is populair. Hiermee breng je een luxueus spagevoel in je badkamer thuis!

Tuin- en patiotips van Bauchemie

Tuin, balkon en terras

Een groot pand brengt altijd verantwoordelijkheid en veel werk met zich mee. Het is essentieel dat je de bestaande structuren goed onderhoudt en de meer kwetsbare materialen zoals hout regelmatig onderhoudt. Blader door de verschillende gidsen en ontdek hoe je je houten tuinhuisje kunt beschermen door het te verzegelen of hoe je je terras snel van een nieuwe vloer kunt voorzien. Er staan je zelfs handige tips te wachten over onderhoud en reiniging.

De systeemzoeker van de bauchemie24-partners

Ben je van plan een renovatie uit te voeren of wil je een terras aanleggen? Bij onze partners vind je heel wat aangepaste systemen voor elk project. Klik door naar de externe websites en ontdek stap voor stap de materialen die je nodig hebt!

Bescherming en reparatie van gebouwen

Gevelbescherming en -reparatie

Betonbescherming & betonreparatie

Waterdicht maken en repareren van gebouwen

Schimmelsanering

Isolatiesystemen voor binnen

Behoud van historische gebouwen

Houtbescherming

Glazuren, verven, houtcoatings

Vernissen & beitsen voor hout

Houten ramen en deuren coaten

Interessante calculators van onze partner HAUSXXL

Bouwkostencalculator van onze partner

>> naar de bouwkostencalculator van HAUSXXL<<

Tegel rekenmachine

Tegelcalculator van onze partner

>> naar de tegelcalculator van HAUSXXL<<