Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe kunnen houten vloeren worden geëgaliseerd?


Hoe kunnen houten vloeren worden geëgaliseerd?

 

Bij de renovatie van oude gebouwen is het vaak nodig om bestaande houten ondervloeren voor te bereiden voor de daaropvolgende installatie van topbekledingen. Conventionele egalisatiemiddelen bereiken hier al snel hun grenzen, omdat ze de bouwgerelateerde bewegingen niet voldoende kunnen compenseren. Hier is het belangrijk om een systeem te gebruiken dat een hoge mate van veiligheid biedt bij de aanpak van dit probleem. Door bijv. weber.plan 813-25 te combineren met het zeer sterke wapeningsweefsel kunnen kritische ondergronden en houten vloeren veilig worden geëgaliseerd.

 
Voorbereiding

Om het draagvermogen te verhogen, moet de houten ondervloer voldoende vastgeschroefd worden aan de onderstructuur. (Schroefafstand max. 40 cm).

Open stootvoegen moeten worden gesloten met geschikte maatregelen (bijv. spuiten met een acrylaatvoegkit).

3. Houten ondergronden worden eerst gegrond met weber.prim 803. Spaanplaat (minimaal type V100G) en onbehandelde houten vloerdelen moeten worden geprimerd met weber.prim 807 en zandverstrooien.

Om geluidsbruggen en spanningsscheuren te voorkomen, wordt een randisolatiestrip geïnstalleerd op aangrenzende bouwonderdelen (muuraansluitingen, leidingdoorvoeren, enz.).

Verwerking

1. weber.sys 987 Het wapeningsnet moet in stroken worden gelegd, zodat de randen van het net elkaar minstens 10 cm overlappen.

Het vloeibaar vulmiddel wordt gegoten vanaf het laagste punt van de ondervloer.

Smeer het egalisatiemiddel vervolgens gelijkmatig uit met een vlakspaan, rakel of spijkerroller tot de gewenste laagdikte (min. 10 mm dik). Het gebruik van een spijkerroller zorgt voor een optimale ontluchting om luchtzakken in het uitgeharde egalisatiemiddel te voorkomen.

Nadat het egalisatiemiddel volledig is opgedroogd, kan de bovenbekleding worden gelegd. Voor keramische bekledingen en natuursteen moet de bekleding eerst worden ontkoppeld door het contactgeluidisolatie- en ontkoppelingssysteem weber.sys 832 te installeren.

PRODUCTEN:

weber.prim 803
weber.plan 813-25
weber.sys 832