Sollicitatietips | Partnerwinkels

Hoe worden glazen tegels geïnstalleerd?


Hoe worden glazen tegels geïnstalleerd?

 

Glazen tegels zijn een hoogwaardig en zeer aantrekkelijk installatiemateriaal. Om de schoonheid van deze bekleding ten volle tot zijn recht te laten komen, moet bij de installatie met een aantal zaken rekening worden gehouden en moeten de juiste lijm en voeg worden gekozen. Het gladde en dichte oppervlak biedt conventionele legmortels niet voldoende hechtingsmogelijkheden. Daarom moeten voor de verlijming sterk uitgeharde lijmen worden gebruikt. Het snijden en afwerken van snijranden of het maken van doorvoeren vereist veel zorg en, indien nodig, speciaal gereedschap. Bovendien moeten glastegels, vooral in natte ruimtes, met een zo volledig mogelijke bedding worden gelegd om kleurverschillen te voorkomen.

 
Voorbereiding

1. de dragende ondergrond wordt eerst voorbehandeld met weber.prim 801 voor absorberende ondergronden of weber.prim 803 voor niet-absorberende ondergronden.

Verwerking

Breng weber.xerm 854 flex-light tegellijm met een troffel aan op de voorbereide ondergrond en kam het daarna gelijkmatig uit met een getande spaan.

Voordat de glastegels op de vlakke ondervloer kunnen worden gelegd, wordt de achterkant over het hele oppervlak gevuld met tegellijm.

Om ervoor te zorgen dat het voegmiddel gelijkmatig diep kan worden aangebracht, wordt in de volgende werkstap een lijmkraal op de tegelrand aangebracht. Na het aandraaien van de lijm worden de voegen voorzichtig vrijgeschraapt met een houten wig en schoongemaakt.

Hierna worden de glastegels in de verse tegellijm geplaatst en aangedrukt zodat de lijm zo goed mogelijk wordt verdeeld.

De glazen tegels worden aan de glaszijde gesneden met diamant- of glassnijgereedschap. Alle snijranden moeten worden geslepen.*)

6. uitsnijdingen moeten worden gemaakt met elektrische snijmachines met waterkoeling.*)

*) Raadpleeg voor het verwerken van glazen tegels ook de installatie-instructies van de betreffende fabrikant, bijv. Saint-Gobain Glass, SGG Feeling.

Nadat de legmortel is uitgehard, kan de bekleding worden afgevoegd met weber.fug 875 F.

8. Om overmatig uitwassen van de voegen te voorkomen, kan het nodig zijn om af te wassen met een spons die hiervoor geschikt is.

 

PRODUCTEN:

weber.prim 801
weber.xerm 854
weber.fug 875 F