Sollicitatietips | Partnerwinkels

Maxit Baustoffwerke GmbH

MaxitModerne nieuwbouw en renovatie stellen de bouwsector voor vele uitdagingen. Maxit presenteert innovatieve oplossingen voor bouwmaterialen. Of het nu gaat om ruwbouw, gevels, binnenafwerking of vloerconstructie, de gebruikte materialen helpen niet alleen warmte en droogte te reguleren, maar besparen ook energie. Pleisterwerk, verf en isolatie beschermen de gevel tegen regen en zonlicht, terwijl beton en chape voorkomen dat vocht via de vloer naar binnen sijpelt. Architecten, vaklui en bouwheren vertrouwen op de eersteklas producten van het Frankische bedrijf.

Maxit werd in 1978 opgericht door de fusie van de oudere fabrieken Bergmann Kalk in Azendorf bij Kulmbach en Mathis in Merdingen en kan bogen op jarenlange ervaring in de ontwikkeling van duurzame bouwmaterialen. De innovatieve producten zorgen voor het succes van het bedrijf, dat wordt weerspiegeld in de oprichting van talrijke dochterondernemingen. Vestigingen in Krölpa, Leupahn, Thörey, Dresden, Azendorf, Neurenberg, Niederwinkling, Plattling en Beroun in Tsjechië zorgen voor de productie, opslag en verdere ontwikkeling van de bouwmaterialen. Voor de vakhandel is Maxit een waardevolle partner die niet alleen ondersteuning biedt bij de bouw, maar ook bij het adviseren van klanten. Producttesten, echte gevels in de tentoonstellingsruimte of kleurmengstations zorgen ervoor dat klanten de producten tastbaar kunnen ervaren.

Moderne bouwmaterialen van Maxit: Ecologische en duurzame oplossingen

Maxit beton, pleister en mortel worden ook gebruikt in grote projecten: Het bedrijf ontwierp de vloeren voor de renovatie van het interieur van het Museum voor Militaire Historie in Dresden, terwijl Maxit kalkpleister en renovatiepleister werden gekozen voor de renovatie van het monumentale stadhuis van Kulmbach. De locaties bieden het bedrijf de beste omstandigheden voor de productie van de bouwmaterialen. Op het hoofdkantoor in Azendorf raffineert Maxit de lokale Jurakalksteen tot kalkzand en gehydrateerde kalk, terwijl gips en krijt worden gewonnen op de locatie in Krölpa. Talrijke droge mortelfabrieken, menginstallaties en de modernste gipsfabriek in Europa stellen het bedrijf in staat om bouwmaterialen in grote hoeveelheden te produceren en betrouwbaar te leveren.

Bij de productie van haar bouwmaterialen zet Maxit zich in voor de principes van ecologisch en duurzaam bouwen. Het bedrijf hecht belang aan bouwmaterialen die milieuvriendelijk te winnen en te gebruiken zijn en gemakkelijk te verwijderen. Efficiënte oplossingen voor thermische isolatie en een gevelpleister die de temperatuur reguleert, helpen energie te besparen. Bij de productie vermijdt de fabrikant stoffen die schadelijk of giftig zijn voor het bouwmilieu en ondersteunt zo gezond bouwen, wat het binnenklimaat verbetert. Maxit beton-, mortel- en pleistersystemen beschermen vloeren en muren tegen vocht.

Veelzijdig in toepassing: De toepassingsgebieden van Maxit bouwmaterialen

De Maxit-bouwmaterialen: mortel en isolatie

Maxit bouwmaterialen zijn de eerste keuze voor veel bouwbedrijven. Of het nu gaat om mortel, beton of dekvloer - alle producten zijn onderworpen aan de kwaliteitsborging volgens de bouwvoorschriften en beloven hoogwaardige resultaten in de bouw. De thermische isolatie en mortel van het bedrijf zijn bijzonder opmerkelijk. In de mortelsector strekt het Maxit-productgamma zich uit van isolerende lichtgewicht metselmortel tot minerale trass mortel voor beschermde gebouwen en gevelmortel voor onbedekt zichtbaar metselwerk. De Maxit-mortelonderlegger is een bijzondere innovatie. De lichtgewicht mortelpads vereenvoudigen het metselproces enorm en minimaliseren potentiële foutbronnen. Speciale apparatuur zoals mengmachines en mortelsledes zijn niet langer nodig; in plaats daarvan worden de dunne, gebruiksklare platen in het metselwerk gewerkt. Een innovatie die tijd, energie en kosten bespaart!

Wie bespaart op isolatie betaalt de prijs in de vorm van hogere stookkosten. Retrofitting kan de moeite waard zijn, vooral in oudere gebouwen. Op het gebied van thermische isolatie kan Maxit putten uit meer dan veertig jaar ervaring. De thermische isolatiesystemen van het bedrijf omvatten zowel uitwendige gevelisolatie als inwendige isolatie. Speciale isolatieplaten voor de gevel, dakranden, binnenmuren of het kelderplafond helpen om de warmte in huis te houden. Dit vermindert het energieverlies via de buitenmuur aanzienlijk, wat de gebruikswaarde van de woning verhoogt. De verwarmingskosten dalen en er wordt energie bespaard. Maxit thermische isolatiematerialen hebben ook andere nuttige eigenschappen: Ze zijn niet alleen warmte-isolerend, maar ook geluidsisolerend. Ze kunnen snel verwerkt worden, zijn onbrandbaar en recycleerbaar. Bovendien stoten ze water af en voorkomen zo problemen met vocht.

De verven van Maxit: Gevelverven en pleisterwerk

Kleuren maken het leven kleurrijker. Helder wit of zacht geel - Maxit gevelverven zijn meer dan alleen decoratie. Als bescherming tegen weersinvloeden beschermen ze buitenmuren effectief tegen schade door weer en wind en voorkomen ze dat vocht de muren binnendringt. Maar Maxit biedt ook een breed kleurengamma voor het interieur met meer dan 500 tinten. De gevel- en interieurverven van het bedrijf zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen. Van emulsieverven tot speciale plintverven, de fabrikant biedt een reeks professionele oplossingen.

Met de zonnepleisters en -verven biedt Maxit een bijzonder hoogtepunt: In de pleister worden gewone minerale en chemische bestanddelen grotendeels vervangen door holle microglasbolletjes. Door het vacuüm in de kleine glazen bolletjes reguleert de pleister de warmte en heeft het een isolerende werking. Deze vervuilingsvrije innovatie, die zorgt voor ademende en droge muren, wordt ook aanbevolen als binnenverf. De glazen bolletjes brengen de kamertemperatuur, luchtcirculatie en vochtigheid in het gebouw in balans en zorgen zo voor een duurzame, langdurige bescherming van de muren. De investering in Maxit Solar verven is vooral de moeite waard voor vochtige ruimtes die gevoelig zijn voor schimmel.

Maxit geleidende vernis Bauchemie24

Maxit bouwmaterialen en verven bij Bauchemie24

Natuurlijk kun je bij Bauchemie24 ook terecht voor het brede assortiment bouwmaterialen van Maxit! Van voegmiddel tot zuivere kalk binnenpleister, wij bieden u een breed scala aan professionele oplossingen voor de bouw. Wij werken rechtstreeks samen met Maxit Baustoffwerke GmbH in Krölpa, een traditionele Thüringse fabriek. Hierdoor kunnen we je bouwmaterialen direct vanaf de bron leveren. Bescherm- en drainagematten, tegelondergronden of een fijne kleipleister - welk project je ook aanpakt, met de hoogwaardige producten van Maxit ben je verzekerd van uitstekende resultaten. Zet accenten in kantoor- of woonruimtes met een gekleurde designvloer of vertrouw op de isolatieplaten van de expert voor thermische isolatie. Kleine reparaties van beschadigingen zijn ook snel gedaan met de juiste producten. De speciale snelreparatiemortel herstelt beschadigde plekken in beton of gewapend beton in een handomdraai, terwijl de mamor-lijm lichtgekleurde, doorschijnende natuursteen- en keramiekbekledingen veilig verlijmt. Ontdek het hele assortiment in onze online shop!

Bestel nu in onze online shop!

Heb je besloten om de professionele bouwmaterialen van Maxit te gebruiken voor je bouwproject? Bestel ze dan nu voordelig via onze online shop. We geven je gratis advies over de hoeveelheid die je nodig hebt. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op en wij voorzien je van uitgebreide informatie over onze producten. Ben je op zoek naar een speciaal Maxit product en heb je niet gevonden wat je zocht in onze online shop? Op uw verzoek stellen wij u graag het volledige productassortiment van de fabrikant ter beschikking.