Filter tonen

Betonrenovatie - een noodzakelijk kwaad voor een lange levensduur

Vroeg of laat moet elk gebouw gerenoveerd of onderhouden worden. Zelfs beton, dat vooral bekend staat om zijn sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid, heeft de juiste zorg nodig. Als scheuren of zichtbare tekenen van verkoling niet worden gerepareerd of de betreffende plekken niet worden hersteld, kan het draagvermogen en daarmee de veiligheid in gevaar komen. Met de juiste hulpmiddelen kunnen dergelijke verouderingsprocessen effectief worden behandeld en ook op de lange termijn worden voorkomen. Leer meer over waarom de schade ontstaat en wat je eraan kunt doen! Lees meer

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 39 in totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 39 in totaal

Oorzaken van schade aan betonnen elementen en hun herstel

Als betonreparatie nodig is, is het eerste wat je moet doen de oorzaken van de schade achterhalen. Dit kan onder meer zijn:

  • - Onvoldoende versterkingsdekking
  • - Verkeerde betonsamenstelling
  • - Onnauwkeurig vakmanschap, bijvoorbeeld betondefecten of zettingsscheuren
  • - Normale verouderingsprocessen
  • - Milieuomstandigheden
  • Ogenschijnlijk intacte oppervlakken kunnen worden onderzocht met behulp van een wapeningstester. Als de schade al zichtbaar is, bijvoorbeeld door roestbruine verkleuring of afbrokkeling, is betonreparatie onvermijdelijk. Maar hoe werkt betonreparatie? Allereerst moet het aangetaste gebied worden vrijgehakt tot aan de wapening. Het is belangrijk dat de ondergrond daarna schoon en glad is. Stof, mortelresten en roest moeten worden verwijderd, anders wordt de verbinding minder, wat nieuwe corrosie bevordert. Breng daarna een hechtbrug en een corrosiebescherming aan. Vervolgens kun je opnieuw profileren met PCC-mortel of grove mortel en ten slotte het oppervlak afwerken met fijn vulmiddel.

    Van PCC-mortel tot universele waterdichting - nuttige producten van bauchemie24.de

    Bij bauchemie24.de bieden we je een grote keuze aan verschillende artikelen voor betonrenovatie. Ontdek producten van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding! Of het nu gaat om injectielijm voor het vullen van scheuren en holtes, hoogwaardige mortel of speciale betonvervangers voor het renoveren van betonvloeren: Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor renovatie. Daarnaast bevat ons uitgebreide assortiment ook artikelen voor schilderen en behangen, afdichten en isoleren en ideale reiniging en onderhoud. Weet je niet zeker hoe je een product moet gebruiken dat je bij ons hebt gekocht? Bekijk onze praktische toepassingstips en kom meer te weten over het plaatsen van houten terrassen of tegelwerk. Neem ook gerust contact met ons op, we zijn er voor je!