Filter tonen

Houtvernissen en houtbeitsen zorgen voor een beschermend effect

Het bewerken van hout door timmerlieden en meubelmakers, maar ook door particulieren, is al honderden jaren erg populair. Relatief nieuw is echter de mogelijkheid om het oppervlak van het materiaal robuuster en duurzamer te maken. Dit werkt met geschikte middelen, waaronder houtvernissen en houtbeitsen. Lees meer

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 66 in totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 66 in totaal

Diverse houtlakken en houtbeitsen voor effectieve toepassing

Houten voorwerpen worden vaak zowel buiten als binnen gebruikt en zijn onderhevig aan verschillende gradaties van slijtage. Daarom is het gebruik van beschermende middelen al belangrijk tijdens de productie, maar ook tijdens het gebruik is regelmatig onderhoud onmisbaar om te voorkomen dat het hout zijn glans verliest of zelfs lelijke oneffenheden ontwikkelt. Deze middelen zijn onder andere houtvernissen en houtbeitsen. Houtvernissen zijn kleurloos en worden als extra laag op de gedroogde verf aangebracht. In onze bouwmaterialenwinkel vind je zowel houtvernissen op oplosmiddelbasis als op waterbasis.

Holzlacke__Holzbeizen_fuer_schoene_Farben_bestellen

Meer remedies in onze winkel

Beitsen van hout zijn, in tegenstelling tot vernis, vooral bedoeld om het materiaal blijvend te verfraaien. Het kan de natuurlijke kleurtoon versterken of veranderen, contrasten in de houtnerf benadrukken en de natuurlijke kleurtoon egaliseren of nivelleren. Daarnaast vind je ook producten die bedoeld zijn om het werken met houtbeitsen en -vernissen te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld verharders en verdunners voor houtvernissen, maar ook houtoliën en houtwassen en andere aanvullende producten. Omdat we weten wat onze klanten van ons assortiment verwachten, gebruiken we alleen de beste kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten die hun producten rechtstreeks aan ons doorgeven.

Houtbeitsen en houtvernissen - onmisbaar voor hout

Als je zo lang mogelijk van je houten voorwerpen wilt genieten, mag een goede verzorging niet ontbreken. Dit begint al bij de productie door de timmerman of meubelmaker en eindigt uiteindelijk met het regelmatig aanbrengen van houtvernissen en andere middelen in het huishouden.