Filter tonen

Chemische deuvels

Chemische ankers voor veilige verankering

Chemische ankers worden altijd gebruikt wanneer conventionele, mechanische ankers niet kunnen worden geïnstalleerd - of het nu gaat om het bevestigen van bijzonder zware lasten of wanneer er extreem hoge eisen worden gesteld aan de duurzaamheid van de ankers.

Er wordt bijvoorbeeld een chemisch anker aangebracht in de vorm van een tweecomponentenhars in het betreffende boorgat, samen met een composietanker dat speciaal voor dit proces is ontworpen. Deze ankerstang hecht zich tijdens de verwerking aan de hars en het wandmateriaal, wat leidt tot een stabiele verbinding na de noodzakelijke uitharding. Spreiding zoals bij een mechanisch anker treedt niet op bij een chemisch anker, wat de radiale krachten in het beton vermindert en tegelijkertijd hoge spanningen voorkomt. In onze bauchemie24 online shop hebben we daarom een selectie van hoogwaardige chemische deuvels voor je samengesteld, die ook jouw bouwproject de gewenste stabiliteit geven. Meer informatie

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 30 totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 30 totaal

Chemische_Duebel AnwendungsgebieteSamengestelde mortel en injectiemortel

In onze winkel vind je zowel 2C polyesterharsmortel als 2C vinylesterharsmortel, die op vergelijkbare wijze worden verwerkt en alleen verschillen in samenstelling, temperatuur en brandwerendheid. Beide producten kunnen worden gebruikt in het zware en middelzware belastingsgebied en maken bijna-rand, expansiedrukvrije bevestigingen mogelijk, bijvoorbeeld voor de installatie van brugleuningen, gevelbevestigingen, valbeveiliging of sanitaire artikelen. De toepassing is zeer eenvoudig, beide mortels worden gebruiksklaar geleverd in een 2-componentenpatroon, dat kan worden aangebracht met elke standaard patroonpers. Dit zorgt voor een goede dosering en een lange houdbaarheid, zelfs als de patroon wordt geopend. De uniforme grijze mortelkleur dient als indicatie voor de juiste mengverhouding van de twee componenten.

De verwerking van chemische deuvels

Met de juiste bevestigingstechniek is zelfs een zware bevestiging volledig probleemloos. Een professionele verwerking is hier echter belangrijk. Dit gebeurt op dezelfde manier voor beide mortelvarianten:

  1. Eerst wordt het boorgat grondig gereinigd, bijvoorbeeld met de praktische uitblaaspomp en de stalen draadborstel, die je ook in ons assortiment vindt.
  2. Vervolgens wordt, afhankelijk van het materiaal van de bevestigingsbasis, een zeefhuls in het geboorde gat gestoken voordat de mortel door de mixer wordt ingebracht en het gat vult. Hier is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de eerste 10 cm mortelvoorschot niet wordt gebruikt, hier kunnen mengfouten optreden die het uitharden van de mortel bemoeilijken.
  3. Draai vervolgens de bijpassende ankerstang langzaam rond en druk hem in de mortel, rekening houdend met de uithardingstijd en het draaimoment bij het bevestigen.

Dreveltechnologie voor perfecte bevestigingen

Met de chemische deuvels van Bauchemie24 kun je eenvoudig onderdelen in het zware en middelzware belastingsgebied bevestigen, zoals brugleuningen, pijpleidingen en dragende constructies. In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verwerking. Naast hoogwaardige compound en injectiemortel ontvang je ook gereedschappen die handig zijn tijdens de verwerking, zoals een uitblaaspomp en staalborstel, maar ook ankerstangen en zeefhulzen als verankeringshulp.