Afdichten, isoleren & isoleren

Isoleren, isoleren, afdichten - verschillen en procedures

Vooral bij het bouwen of renoveren van een huis komen drie termen vaak voor: isolatie, isolatie, waterdicht maken. Maar wat verstaan we onder de verschillende termen? Hoe verschillen ze en welke producten worden gebruikt? Bauchemie24 laat je zien waar je op moet letten!

Afdichten en isolerenSiliconen / Acryl / Afdichtingsplamuur / Andere afdichtingsmiddelen / Wellschuim / Montageschuim / Pistoolschuim / Perischuim / Snelschuim / Frameschuim

 

 

INDIVIDUELE KORTINGEN
voor particuliere klanten

Neem nu contact op en vraag een individuele offerte aan voor jouw project:

*uitgezonderd op reeds gereduceerde artikelen

SPECIALE AANBIEDING
voor geregistreerde
Gespecialiseerde bedrijven mogelijkNu registreren
&
Verzeker je van speciale kortingen!

Goed isoleren: geld besparen

Door je huis of flat optimaal te isoleren, kun je veel geld besparen op verwarmingskosten. Als de muren, de vloer en het plafond goed geïsoleerd zijn tijdens de bouw of renovatie, wordt de warmte-energie die door de muren naar buiten dringt drastisch verminderd. Dit betekent dat je de warmte van je verwarmingssysteem langer vasthoudt in de winter en geld bespaart. Maar ook in de zomer heb je baat bij goed isolatiemateriaal: op warme dagen warmen de kamers niet zo snel op, zodat je gemakkelijk zonder airconditioning en ventilator kunt. Je kunt gevel- of binnenisolatie gebruiken. Beide zijn ook mogelijk tijdens een renovatie en hoeven niet per se alleen in een nieuw gebouw te worden gedaan. Maar thermische isolatie is niet het enige essentiële element in de bouw. Vooral in appartementsgebouwen speelt een goede geluidsisolatie een steeds belangrijkere rol. Of het nu gaat om de vermindering van contactgeluid of de akoestische scheiding van twee kamers: je buren zullen je dankbaar zijn!

Optimale bescherming tegen vocht dankzij isolatie

Als mensen het hebben over het isoleren van een gebouw, bedoelen ze vaak ook het beschermen tegen vochtindringing. Zodra grondwater of regenwater je huis binnendringt, zal de structuur van het gebouw op lange termijn beschadigd raken en zal je geconfronteerd worden met dure renovatiewerken. Daarom geldt hier hetzelfde: Better safe than sorry! Als je een nieuw huis bouwt, zorg er dan voor dat er isolatiemateriaal van hoge kwaliteit wordt gebruikt. Als er water onder druk staat, bijvoorbeeld grondwater, moet je een witte of grijze tank gebruiken. In het geval van water dat niet onder druk staat, worden meestal minerale dichtingsslurries of dikke bitumencoatings gebruikt voor isolatie.

Eenvoudig afdichten met acylaten en co.

Wilt u uw keukenblad afdichten, uw parketvloer verbeteren of ramen en deuren plaatsen? De afdichtingsmiddelen van bauchemie24 zijn zo veelzijdig dat we niet alle mogelijkheden kunnen opnoemen. Grondig afdichten is een essentieel onderdeel als u uw huis of flat op de lange termijn wilt beschermen tegen schimmel en vocht. Je moet ook alle muren en voegen regelmatig controleren: Ze worden in de loop der jaren regelmatig belast, waardoor er snel scheuren kunnen ontstaan. Dit kan niet alleen leiden tot waterschade, maar ook de veiligheid van het gebouwweefsel permanent verstoren. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunt u kiezen uit verschillende productklassen: Van een grote verscheidenheid aan acrylaten, tot siliconen, die ook meer bekend zijn bij leken, tot veelzijdige afdichtingsmortel. Ontdek de verschillende producten en opties van Bauchemie24!

Producten en diensten bij Bauchemie24

Afdichten, isoleren en isoleren is eenvoudig met ons uitgebreide assortiment! Wij bieden je een breed assortiment producten van hoge kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Ben je op zoek naar een goede voegbeschermer, een hittebestendige kit of siliconen in speciale kleuren? Bij Bauchemie24 bestelt u handig en veilig alles wat u nodig heeft voor bouwen, verbouwen of renoveren! Onze klanten zijn bedrijven, ambachtslieden, bouwvakkers en doe-het-zelvers - bouwprofessionals en leken zijn evenredig vertegenwoordigd en welkom. De informatieve productbeschrijvingen helpen je de juiste producten te kiezen. Weet je niet wat je moet doen en heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het samenstellen van je aankoop!