Filter tonen

Acrylaatkit in onze winkel

In zijn oorspronkelijke definitie is de term acryl een verzamelnaam voor chemische stoffen die worden gekenmerkt door de acrylgroep of hun polymeren. Het komt uit het Latijn of Grieks en betekent, afhankelijk van de vertaling, "scherp" of "hoog; piek" vanwege de scherpe geur van acrylzuur. Als bindmiddelen voor lakken en verven, als kleefstoffen of voor spuitgietverbindingen - de producten van polymeren worden op allerlei manieren gebruikt. In combinatie met kleurstoffen en water worden ze ook gebruikt als acrylverf. In onze winkel vind je acrylaten in de vorm van acrylaten, die vooral worden gebruikt als kit in de woningbouw en renovatie. Daarnaast vind je in onze winkel een divers assortiment acrylverf, acrylvernis & acrylcoating. Lees meer

Aflopende richting instellen
12 artikel(en)
Aflopende richting instellen
12 artikel(en)

Net zo divers als de toepassingsmogelijkheden van acryl is de selectie van verschillende afdichtingsmiddelen op basis van acrylaten in onze bouwchemicaliënwinkel. De klassieke voegkit kun je in open scheuren en voegen borstelen en zo eenvoudig spanningsscheuren en dilatatievoegen afdichten en opvullen. Het is reukloos, wat het een doorslaggevend voordeel geeft ten opzichte van siliconen, en heeft een hoge kleefkracht, waardoor de verbinding een duurzaam materiaal is dat zelfs na jaren geen zichtbare veranderingen of beschadigingen vertoont. Bovendien kan het in meerdere lagen worden opgebouwd. Tegelijkertijd kan er zonder problemen overheen geschilderd worden als de pure kit je niet bevalt. Schilder er gewoon overheen met de juiste kleur en je hebt een uniform beeld in je eigen vier muren.

Acrylate_zum_Abdichten_und_Renovieren

Acryl in de industrie en doe-het-zelfsector

Acryl is niet alleen veelzijdig, maar wordt vanwege zijn eigenschappen ook aanbevolen voor gebruik in de industrie en voor doe-het-zelvers. Naast de universeel toepasbare afdichtingsvoegmassa zijn er ook speciale middelen die geschikt zijn voor gebruik met bepaalde materialen. Voor hobbyklussers kan dit bijvoorbeeld de parketvloerkit zijn, die ervoor zorgt dat het parket er snel weer als nieuw uitziet en dat je het bij kleine beschadigingen niet meteen hoeft te vervangen. Voor de industrie hebben we ook een afdichtingskit voor ventilatiekanalen in ons assortiment, die zich kenmerkt door een zeer goede aanvangshechting, een schimmelwerende eigenschap en hechting op vochtige ondergronden. Het assortiment bevat ook een hittebestendige afdichtingskit die kan worden gebruikt voor materialen die permanent worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

Veelzijdig gebruik van acrylstoffen

Het gebruik van acryl kan veel voordelen met zich meebrengen als je een voeg weer dicht moet maken. Afhankelijk van het materiaal vind je in onze winkel het juiste middel. Vergeleken met siliconen heeft het ook een aantal eigenschappen die leiden tot het geprefereerde gebruik.