Filter tonen

Afdichtingsmortel en afdichtingsplamuur voor het veilig afdichten van voegen

Als materialen in de loop der jaren regelmatig worden belast, kunnen er scheuren en voegen ontstaan in de constructie. Dit geldt vooral voor huizen. Hier is het belangrijk voor de veiligheid en het bouwweefsel om de voegen en scheuren te dichten en te vullen. Er zijn verschillende producten die je hiervoor zonder problemen kunt gebruiken. Daaronder zijn afdichtingsplamuur en afdichtingsmortel. Mortel is een bouwmateriaal dat bestaat uit een bindmiddel zoals kalk of cement, een toeslagstof, toegevoegd water en, indien nodig, additieven en hulpstoffen. Het oorspronkelijk vloeibare materiaal verhardt door een chemische reactie van de bindmiddelen. Meer informatie

Aflopende richting instellen
8 artikel(en)
Aflopende richting instellen
8 artikel(en)

Voor veelzijdig gebruik van afdichtingsmortel en afdichtingsplamuur

Vergelijkbaar met de afdichtingsmortel is de plamuur, die ook wel stopverf wordt genoemd. Het is een papperige substantie die ook wordt aangebracht voor oppervlakkige reparaties met het gelijknamige gereedschap en die na uitharding glad kan worden geschuurd. Zowel de mortel als de afdichtingsplamuur worden veel gebruikt in de industrie, maar ook in de doe-het-zelfsector. Zo gebruiken arbeiders in de huizenbouw, modelbouw, carrosseriebouw, gipsplatenbouw of stukadoorswerk stopverf. Mortel wordt voornamelijk gebruikt om bakstenen samen te voegen en om muren en plafonds te bepleisteren voordat de muur wordt behangen of geverfd met een geschikte kleur. De productie van de middelen vindt plaats in de fabriek of rechtstreeks op de bouwplaats.

Dichtspachtel_und_Dichtmoertel_zum_Abdichten_kaufen

Afdichtingsmortel en afdichtingsplamuur in de bauchemie24 winkel

Omdat afdichtingsmortel en vulmiddel veelzijdig zijn, is het assortiment in onze bouwchemicaliënwinkel navenant groot. Hier vind je niet alleen plamuur en mortel die universeel gebruikt kunnen worden, maar die ook bedoeld zijn voor specifieke toepassingen op speciale materialen. Naast de lichte plamuur die snel droogt en bovendien reukloos, schuurbaar en overschilderbaar is, is er in deze categorie bijvoorbeeld ook de bitumenkit, die geschikt is voor regennatte ondergronden en uitstekend hecht op bitumen, plaatstaal, lood, koper, beton, steen en eternit. Daarnaast zijn er nog vele andere kitten en coatings waarmee je elke voeg kunt vullen en behandelen, zodat uiteindelijk alles aan je verwachtingen voldoet.

Afdichtingsplamuur en mortel voor veelzijdig gebruik

Met afdichtingsmortel en afdichtingsplamuur heb je twee veelzijdige producten die uitstekend geschikt zijn voor het vullen van voegen en scheuren in alle materialen. Waar je het ook moet aanbrengen, bij ons vind je zeker het juiste product voor de klus, dat dankzij de geteste kwaliteit aan je eisen voldoet. Bijvoorbeeld fijnplamuur, houtplamuur, bitumenkit of voegvuller.