Filter tonen

Werken op ongelijke muren of vloeren met egalisatiemiddel

Om vloeren of muren professioneel te betegelen of af te werken met laminaat, is een vlakke ondervloer uiterst belangrijk. Helaas is dit in oude gebouwen niet altijd het geval, maar dit kun je verhelpen met het juiste egalisatiemiddel. Wij van bauchemie24.de bieden u in onze online shop een uitgebreide selectie hoogwaardige egalisatiemiddelen, zodat u de ondervloer voor uw volgende bouwproject optimaal kunt voorbereiden. In ons assortiment vind je egalisatieproducten voor zowel binnen als buiten en voor verschillende ondergronden en laagdiktes.

Blader door ons assortiment en neem contact op met onze vriendelijke klantenservice als je vragen hebt of advies nodig hebt. We kijken ernaar uit je te kunnen helpen. Lees meer

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 25 totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 25 totaal

Egalisatiemiddel of dekvloermortel gebruiken?

Veel mensen denken ten onrechte dat egalisatiemiddel en dekvloermortel hetzelfde zijn. Dit is echter niet helemaal juist. Feit is dat beide producten oneffenheden in de ondergrond wegwerken, maar op welke manier en in welke mate is een andere zaak.

Egalisatiepasta wordt meestal gebruikt op licht golvende vloeren omdat het zelfnivellerend is en bijzonder gemakkelijk aan te brengen. Het is vloeibaar tijdens het aanbrengen, loopt vanzelf uit en vormt een egaal oppervlak, waardoor je effectief tijd bespaart.

Afwerkmortel daarentegen verwijdert grotere onregelmatigheden of kleine putjes. Voor deze laatste kun je ook terugvallen op stabiel vulmiddel. Vind nu het juiste product voor jouw ondergrond met behulp van onze praktische zoekfunctie, die je binnen enkele seconden de juiste producten toont.

Vind het juiste egalisatiemiddel met onze gids

Niet alle egalisatiemiddelen zijn hetzelfde. Afhankelijk van de ondergrond en de heersende invloeden van buitenaf heeft u een individuele oplossing nodig om te kunnen profiteren van een permanent vlakke ondergrond. In het volgende geven wij van bauchemie24.de u waardevolle vragen ter oriëntatie, zodat u gegarandeerd het egalisatiemiddel vindt dat bij uw bouwproject past.

  1. Gebruik je het egalisatiemiddel binnen of buiten?
  2. Welke laagdikte wil je aanbrengen? Hoeveel centimeter oneffenheden wil je egaliseren?
  3. Welk type ondergrond (bijv. beton, cement, hout) wil je egaliseren?
  4. Heb je vloerverwarming?

Een professionele ondervloer vereist ook een zorgvuldige voorbereiding voordat je het egalisatiemiddel aanbrengt. Verwijder van tevoren stof, was of olie en zorg ervoor dat je vloer 100% droog is. Op die manier zal het egalisatiemiddel betrouwbaar hechten en je op lange termijn goed van dienst zijn. Neem voor meer tips en trucs en voor vragen over ons productassortiment contact op met een van onze deskundige technische adviseurs.