Filter tonen

Tegels gemakkelijk leggen met tegellijm

Tegels zijn een van de populairste en meest praktische vloerbedekkingen in dit land. Een tegelvloer is vooral robuust en gemakkelijk schoon te maken, maar ook visueel aantrekkelijk en decoratief. Tegels worden vaak gelegd in badkamers, keukens en kelders, maar deze praktische vloerbedekking wordt ook steeds vaker gebruikt in woonkamers. Om ervoor te zorgen dat ze professioneel gelegd kunnen worden en lang meegaan, heb je de juiste tegellijm nodig, die je met een paar klikken in onze online shop kunt bestellen.

We hebben onder andere tegellijmen op basis van cement of gehard en getemperd met kunststof op voorraad, zodat je voor elk doel en voor elk materiaal het juiste product kunt vinden. Bekijk nu ons assortiment en ontdek de diversiteit van ons aanbod, dat is aangepast aan talloze situaties en toepassingen. Meer informatie

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van in totaal 43
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van in totaal 43

Welke tegellijmen zijn er verkrijgbaar?

Welke tegellijm je moet kiezen, hangt grotendeels af van de ondergrond die je wilt bedekken en van je gebruikspatronen. Afhankelijk van of je je vloerbedekking blootstelt aan zware belasting of veel vocht, heb je verschillende lijmsoorten nodig. Tegellijmen op cementbasis zijn ideaal voor het leggen van tegels op beton of chape en zijn ook verkrijgbaar als natuursteenlijm. Dispersielijmen (tegellijmen op kunststofbasis) zijn vooral geschikt voor wandtegels, omdat ze lang nodig hebben om uit te harden. Dispersielijmen zijn oplosbaar in water en mogen daarom niet buiten worden gebruikt. Reactieharslijm is een speciale tegellijm die vooral wordt gebruikt in commerciële ruimtes en op moeilijke ondergronden zoals metaal, kunststof of spaanplaat.

Tegellijm correct aanbrengen

Precisie is uiterst belangrijk bij het leggen van tegels:

  • - Breng de tegellijm zorgvuldig en in een ongeveer 1-5 mm dikke laag aan met een getande spaan, zodat een golvende en gelijkmatige verdeling wordt verkregen.
  • - Merk op dat de vertanding van de troffel afhankelijk is van de randlengte van de tegel. Dit betekent dat hoe groter de tegel, hoe groter de vertanding moet worden gekozen.
  • - De tegellijm mag niet over meer dan 1 tot 2m2 worden verspreid, omdat deze snel uitdroogt. Plaats daarom het juiste aantal tegels in het voorbereide lijmbed voordat u verder gaat met het aanbrengen van de tegellijm.

Bestel tegellijm bij bauchemie24 en profiteer van de voordelen

Wil je tegels leggen maar weet je niet welke tegellijm je nodig hebt? Neem dan nu contact op met onze deskundige klantenservice via chat, telefoon of e-mail en kom meer te weten over de verschillende tegellijmen en lijmmortels. Ze zullen je ook specifieke productaanbevelingen geven en een vrijblijvende offerte voor je bouwproject opstellen. Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen en een eenmalige korting van 5% op je volgende aankoop. Je kunt ook profiteren van onze flexibele verzend- en betaalmethoden en ons herroepingsrecht van 14 dagen, die je online aankoop risicovrij en gemakkelijk maken.