Filter tonen

Verbindingen voorkomen spanningen en compenseren scheuren

In de bouw zijn voegen openingen of ruimten tussen twee onderdelen of materialen. Voegen voorkomen onder andere spanningen of scheuren en dienen ook voor de inrichting van het interieur en het gebouw. Bovenal draagt het voegpatroon, dat afhankelijk is van het oppervlak en de materialen, aanzienlijk bij aan het uiterlijk van een gebouw of metselwerk. In sanitaire ruimtes zoals badkamers is voegwerk ook gunstig voor de hygiënische omstandigheden. Meer informatie

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 30 totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 30 totaal

Al met al zijn er een groot aantal soorten voegen die verschillen qua functie en materiaal. Je kunt bijvoorbeeld onderscheid maken tussen dilatatie- en bewegingsvoegen, glijvoegen, verbindingsvoegen, randvoegen of zettingsvoegen. Neem nu contact op met onze deskundige klantenservice en ontdek in detail welke voegen nodig zijn voor uw bouwproject.

Het juiste voegmiddel voor je voegen vinden

De juiste voeg bepaalt meestal de levensduur van je vloerbedekking of bouwmaterialen. Vooral in de sanitaire ruimte moeten waterafstotende en schimmelwerende materialen worden gebruikt, zodat schimmel of soortgelijke bacteriën geen kans krijgen.

Elastische afdichtingsmiddelen zoals siliconen zijn daarentegen ook optimaal voor dilatatievoegen, omdat ze spanningen en spanningen perfect compenseren. In buitenruimtes zoals op het terras moet je daarentegen waterdoorlatende mortel gebruiken, zodat regenwater in de ondergrond kan sijpelen en plassen en overstromingen effectief worden voorkomen.

Als je niet zeker weet welk voegmiddel het juiste is voor jouw voegwerk, kun je hierover ook contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice.

Gewrichten vernieuwen of repareren - Waar u rekening mee moet houden

Beschadigde voegen zijn zowel visueel als functioneel een groot probleem. Vooral in badkamers kan vocht zo de muren binnendringen, wat de vorming van schimmel bevordert. Vervang of repareer je voegen op tijd om gevolgschade te voorkomen. Zorg ervoor dat je het juiste voegmiddel en de juiste kleur gebruikt, zodat je reparaties visueel en functioneel perfect zijn.

Je hebt de volgende materialen nodig voor je gewrichtsreparatie:

 • - Vloerschraper
 • - Voegkit
 • - Spons
 • - Spons
 • - Rubberen wisser

Bij het voegen moeten de volgende stappen worden gevolgd:

  1. 1. Het is belangrijk om je bestaande voegen vooraf schoon te maken zodat de retouches beter hechten.

  1. Verwijder ook oude, beschadigde voegresten met de hand of met een spatel. Met een vochtige spons en wat afwasmiddel verwijder je stof, vuil en andere onzuiverheden uit de voegen.

  1. 2. nadat de voegen zijn opgedroogd, kun je kleine gaatjes dichten met de voegpasta en een spatel. pas op dat je niet te veel voegpasta gebruikt en verwijder overtollig voegmateriaal snel voordat het hard wordt.

  1. Als je voegwerk op meer dan een paar plaatsen moet worden hersteld, moet je overwegen om het te vernieuwen. Verwijder hiervoor de voegresten volledig en reinig de ruimtes tussen de wand- of vloertegels met lauw water.

 1. Breng het voegmiddel diagonaal aan op het tegelverloop totdat alle openingen en lege ruimten volledig zijn opgevuld.

Voegen correct reinigen en onderhouden

Zowel voor herstelwerkzaamheden als tussendoor moet u uw voegwerk reinigen om de levensduur te verlengen. Kalkverwijderaars of schoonmaakmiddelen op azijn zijn niet aan te raden, omdat deze de voeg poreus en broos maken. Daarnaast is regelmatig ventileren uiterst belangrijk om schimmelvorming te voorkomen. Gemorste of lekkende vloeistoffen moeten ook onmiddellijk worden verwijderd zodat ze niet opdrogen en de bekleding vernielen. Voor de douche of het bad raden we daarom een rubberen trekker aan die de vloeistoffen vakkundig verwijdert en schimmelvorming tegengaat. Zo heb je langer plezier van je voegwerk en bespaar je jezelf tijdrovende herstelwerkzaamheden.

Als je nog meer accessoires voor tegelwerk nodig hebt, kun je een kijkje nemen in onze sectie Tegelplaatsystemen.