Filter tonen

Bestratingsmortel voorkomt onkruid en ongedierte

Geplaveide terrassen, paden of opritten zijn voor veel eigenaars een populaire manier om hun eigendom te verfraaien. Straatstenen hebben echter een groot nadeel: zonder de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen onkruid en ongedierte zich gemakkelijk verzamelen in de openingen. Bovendien bieden uitgespoelde en onbehandelde voegen een grote kans op verwondingen. Neem dus actief maatregelen om dit te voorkomen en behandel je geplaveide pad of garageoprit met bestratingsvoeg of voegmortel. Meer informatie

Aflopende richting instellen
18 artikel(en)
Aflopende richting instellen
18 artikel(en)

Bestratingsmortel vult de ruimtes tussen de straatstenen op met zowel onkruid- als waterbestendige materialen, zodat ongedierte geen kans krijgt. Blader nu door onze online shop en bestel de juiste mortel voor je bouwproject via ons praktische shopsysteem. Voor meer informatie over onze producten en de bijbehorende diensten kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice. We horen graag van je en beantwoorden al je vragen in een vrijblijvend gesprek.

Waterdoorlatende of waterondoorlatende bestrating?

Of je een waterdoorlatende of waterondoorlatende bestratingsvoeg wilt gebruiken, hangt volledig af van je individuele behoeften en omstandigheden. Houd er wel rekening mee dat bij een waterdicht voegmiddel de kosten voor afvloeiing van het oppervlak zullen toenemen omdat regenwater niet kan doorsijpelen maar moet worden afgevoerd naar de openbare riolering. Als het oppervlak volledig is afgedicht, moet u bovendien aandacht besteden aan de afvoer van regenwater en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

Waar moet je op letten als je bestratingsmiddel koopt?

Bij het kopen van een geschikte mortel voor je bestrating moet je niet alleen rekening houden met de waterdoorlaatbaarheid ervan. Ook de toekomstige belasting, de bestaande onderconstructie en het vloeroppervlak kunnen belangrijke beslissingscriteria zijn bij het kopen van de juiste bestratingsmortel. Informeer daarom vooraf bij onze deskundige klantenservice naar de geschikte mortel en bestel deze vervolgens met een paar klikken via ons praktische shopsysteem.

Hoe voegmiddel correct aanbrengen

  1. 1. Voordat je begint met het aanbrengen van je voegmiddel, moet je het te voegen oppervlak grondig reinigen met een bezem.
  2. 2. Dan kun je het mortelmengsel mengen met water en een bindmiddel volgens de instructies van de fabrikant.
  3. 3. Vergeet niet om de straatstenen lichtjes te bevochtigen voor het aanbrengen.
  4. 4. met behulp van een rubberen schraper kun je de mortel in de afzonderlijke ruimtes drukken, waarbij de voegdiepte niet meer dan 30 millimeter mag zijn voor een voegbreedte van 5 millimeter.
  5. 5. Na het inbinden kun je de overtollige mortel verwijderen met een bezem.
  6. 6. Zorg ervoor dat de bestratingsmortel volledig moet drogen en uitharden, dus bescherm het oppervlak ten minste 12 uur tegen regen en ongeveer een week tegen zware belasting.