Filter tonen

Een verscheidenheid aan dekvloeren als basis voor je vloerbedekking

Een goede dekvloer is onontbeerlijk voor de voorbereiding van de vloerinstallatie, want hij dient als egalisatielaag tussen de meestal oneffen betonvloer en de latere vloerbekleding. Om voor elk toepassingsgebied het juiste product bij de hand te hebben, zijn er vier verschillende soorten dekvloeren beschikbaar: Cement-, anhydriet-, magnesia- en mastiekasfaltdekvloer. Elk materiaal heeft zijn eigen speciale voordelen en is geschikt voor verschillende ruimtesituaties en installatietechnieken. Meer informatie

Aflopende richting instellen
20 artikel(en)
Aflopende richting instellen
20 artikel(en)

De verschillende gietvloermaterialen kort uitgelegd:

Cementdekvloer

Dankzij zijn universele toepassingsmogelijkheden is cementdekvloer een van de meest gebruikte dekvloeren. Het overtuigt vooral door zijn goede sterktewaarden en ongevoeligheid voor vocht. Het enige nadeel: cementdekvloeren zijn pas na 20-30 dagen droogtijd klaar voor gebruik.

Anhydriet dekvloer

Anderzijds zorgt een anhydriet dekvloer, die zeer snel beloopbaar en belastbaar is, voor een veel kortere bouwtijd. De schone en eenvoudige installatie en de biologisch-ecologische onschadelijkheid van het materiaal zijn ook criteria die voor anhydriet dekvloeren spreken.

Magnesia-afwerkvloer

De bijna stofvrije en elektrisch geleidende magnesia-dekvloer wordt daarentegen eerder zelden gebruikt. Het heeft ook hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen, is bestand tegen hoge mechanische belastingen en is ongevoelig voor minerale oliën, brandstoffen en oplosmiddelen.

Mastiek Asfalt-Estric

Gietasfalt is ook een zeldzaamheid in de bouwsector, hoewel het ongeacht weer en temperatuur kan worden gelegd en al na één dag klaar is voor gebruik.

Toepassingsgebieden voor de verschillende soorten gietvloeren

Zowel anhydriet als cementdekvloeren kunnen worden gebruikt als gietvloeren, die bijzonder gemakkelijk te installeren zijn dankzij hun zelfnivellerende oppervlak. Door zijn optimale warmteopslag en thermische geleidbaarheid is anhydriet ideaal als verwarmingsdekvloer.

Het mag echter niet buiten of in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd vanwege de gevoeligheid voor vocht - conventionele cement- of mastiekasfaltvloeren zijn hier de betere keuze. Een zeer resistente magnesia-dekvloer is ideaal voor antistatische vloeren binnenshuis, omdat hij mogelijke elektrische ladingen direct afvoert.

 

Naar het overzicht van onze vloersystemen