Filter tonen

Behangplaksel, behanglijm en behanglijm

Behang is een van de meest voorkomende doe-het-zelf-werkzaamheden, die altijd moet worden uitgevoerd als de flat moet worden gerenoveerd of na een verhuizing. Behang kiezen is meestal niet eenvoudig, omdat er zoveel verschillende modellen zijn: klassiek papier- of houtsnipperbehang, structuurbehang, textielbehang of vliesbehang. Meer informatie

Aflopende richting instellen
19 artikel(en)
Aflopende richting instellen
19 artikel(en)

Maar niet alleen de keuze van het juiste type behang is lastig, ook de keuze van het juiste plaksel waarmee het later op de muur wordt bevestigd. Want behang van verschillende diktes heeft ook verschillende behanglijmen nodig. In onze bauchemie24 online shop hebben we daarom niet alleen conventioneel behangplaksel op voorraad, maar ook behanglijm en behanglijm - afhankelijk van welke variant je nodig hebt.

Tapetenkleister_und_Leim_zum_Tapezieren

Duurzaam behangplaksel

Het vinden van het juiste plaksel is soms niet zo eenvoudig. En niets is vervelender dan een strook behang die na korte tijd zijn grip verliest en van de muur hangt. Het is daarom een goed idee om het juiste plaksel te kiezen, afhankelijk van het soort behang dat je hebt gekozen. In de meeste gevallen volstaat een hoogwaardige behangplaksel zoals Sycofix behangplaksel extra sterk uit ons assortiment, maar het is altijd de moeite waard om de meer gedetailleerde instructies van de fabrikant aandachtig te lezen. Sycofix vermeldt bijvoorbeeld de verschillende soorten behang waar het behangplaksel voldoende ondersteuning voor biedt.

Deze omvatten bijna alle soorten, zoals behang met houtsnippers, reliëf, structuur en textiel, maar ook zwaar vinyl, maculatuur en vliesbehang met gladde rug.

Licht en dun behang

Voor bijzonder licht en dun behang, zoals papierbehang, kan ook Sycofix celluloselijmconcentraat worden gebruikt. Dit is gemaakt van cellulose en maakt het mogelijk om correcties aan te brengen, zelfs als het behang al op de muur hangt. Voor gebruik moet je het cellulose lijmconcentraat mengen met koud water en minstens 20 minuten laten zwellen. Raadpleeg de verpakking voor de juiste mengverhouding. Zodra de zweltijd voorbij is, roer je de oplossing nogmaals door zodat je deze direct daarna kunt gebruiken.

Als je papier, karton of leer en textiel wilt lijmen in plaats van behangen, gebruik je gewoon onze Brücol koudlijm of montagelijm. Hiermee kun je in een handomdraai allerlei klussen klaren. Bijvoorbeeld ook het bevestigen van sier- of plinten. De praktische tube zorgt bovendien voor een gemakkelijke hantering en dosering.

Bestel gemakkelijk behangplaksel en behanglijm

In onze Bauchemie24-OnlineShop vindt u alle producten voor renovatie en interieurafwerking. Wij leveren de gewenste artikelen binnen de kortst mogelijke tijd en tegen een bijzonder lage prijs. Vanaf een bestelwaarde van 250 euro profiteert u van onze gratis verzendservice. Bovendien ontvangen zowel particuliere klanten als geregistreerde vakbedrijven individuele kortingen en aanbiedingen in onze online shop.