Filter tonen

Schimmel verwijderen - effectieve oplossingen op bauchemie24.de

Wie kent het probleem niet - plotseling schimmel in je eigen vier muren! Als het er eenmaal is, is het moeilijk om er vanaf te komen. Met onze SYCOFIX anti-schimmelproducten is dit probleem eenvoudig op te lossen! Verwijder eerst de schimmel die al aanwezig is. Hiervoor besproei je de aangetaste plek met SYCOFIX anti-schimmelspray. Na ongeveer 30 minuten is het oppervlak weer schoon dankzij het extra blekende effect. Na het bestrijden van schimmel is het raadzaam om nieuwe aantastingen te voorkomen. SYCOFIX anti-schimmel-additief, bijvoorbeeld voor behangen als toevoeging aan de pasta, of SYCOFIX anti-schimmelverf als witte of gekleurde verf op muren en plafonds, zijn hiervoor uitstekend geschikt. Maar vóór alle behandelingen moet de oorzaak van een permanent hoge luchtvochtigheid, de voedingsbron voor schimmel, worden weggenomen! Lees meer

Aflopende richting instellen
10 artikel(en)
Aflopende richting instellen
10 artikel(en)

Voor het permanent verwijderen van schimmel en het voorkomen van schimmelplaag in huizen en flats is het cruciaal om de levensbasis van de verantwoordelijke micro-organismen te verwijderen. Dit omvat vocht, zuurstof en warmte. Aangezien we zowel warmte als zuurstof nodig hebben in woonruimtes, moet speciale nadruk worden gelegd op een lage luchtvochtigheid. De meest voorkomende vorm van schimmel op muren en plafonds is de zogenaamde zwarte schimmel - de verzamelnaam voor bijna 40 verschillende soorten schimmel.

Welk gereedschap is het meest geschikt voor het verwijderen van schimmel?

Om de verspreiding van schimmelsporen te bemoeilijken, moet je kalkhoudende bouwmaterialen en minerale verven gebruiken voor nieuwe gebouwen en voor renovatie- en opknapwerkzaamheden.

Als er zich al een oppervlakkige schimmellaag heeft gevormd, kun je deze bestrijden met schimmelwerende producten. Afhankelijk van het product zijn deze gebaseerd op chloor, waterstofperoxide, alcohol of oppervlakteactieve stoffen en hebben ze een overwegend desinfecterende werking.

Als de schimmelaantasting groter is dan 0,5 m² of als gevoelige materialen zoals hout of behang zijn aangetast, wordt aanbevolen om deze te verwijderen voordat de schimmel wordt verwijderd. Dit is de enige manier om te bepalen of alleen het oppervlak of ook de bouwsubstantie is aangetast.

Beschermende maatregelen en verdere preventie na schimmelverwijdering

Je moet altijd de juiste beschermende maatregelen nemen voordat je schimmelsporen verwijdert. Dit zijn bijvoorbeeld handschoenen, mondbescherming, een veiligheidsbril en, indien nodig, een beschermend pak. Zorg er daarnaast voor dat de ruimte voldoende geventileerd is tijdens het verwijderen van schimmels. Gooi gereedschap en hulpmiddelen zoals doeken en sponzen direct na gebruik weg, zodat schimmelsporen die zich hierin bevinden zich niet verder kunnen verspreiden. Om de schimmelverwijdering af te ronden, is het aan te raden om een laag kalk of antischimmelverf aan te brengen op muren en plafonds.