Filter tonen

Betrouwbare allrounders: vulmiddel en bouwpleister

Voordat het schilderen kan beginnen, moeten eventuele gaten en schade aan de muur worden gerepareerd. Hiervoor kan praktische plamuur, muurvuller of bouwpleister worden gebruikt om kleine beschadigingen snel en gemakkelijk te repareren. Zo staat niets je schilder- of behangproject in de weg. Lees meer

Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 53 totaal
Aflopende richting instellen
1 tot 24 van 53 totaal

In onze bauchemie24 online shop hebben we daarom een aantal hoogwaardige SYCOFIX plamuren voor je samengesteld, zodat de komende renovatie- of opknapwerkzaamheden zo snel mogelijk kunnen beginnen. Al meer dan 90 jaar staat het traditionele bedrijf SYCOFIX met zijn naam voor hoogwaardige producten om te plamuren en glad te maken. Leer deze eersteklas productfamilie voor binnenafwerking en renovatie gemakkelijk kennen in onze shop. Vulplamuur kan worden gebruikt voor het algemeen gladmaken van oppervlakken, bijvoorbeeld van pleisterwerk, beton, metselwerk, isolatie, hout en lichte platen en hardschuim.

Hiermee kun je in een handomdraai gaten en scheuren vullen of oneffenheden op muren en plafonds wegwerken. Het kan ook worden gebruikt om hardschuim of massieve gipsplaat probleemloos te verlijmen. De toepassing is heel eenvoudig: verwijder eerst losse pleisterresten en oude coatings en losmiddelen van de ondergrond. Breng vervolgens, afhankelijk van de ondergrond, een diepteprimer aan om de hechting van het vulmiddel te verbeteren. Het vulmiddel wordt in een mengvat met water gemengd en is na een korte rijpingstijd en opnieuw roeren klaar voor gebruik, zodat het met een spatel of spaan kan worden aangebracht. De toepassings- en menggebieden van bouw- en hobbypleister verschillen van die van vulpleister; meer gedetailleerde informatie is te vinden in de artikelbeschrijving. In principe is het gips geschikt voor kleinere werken en hardt het sneller uit dan stopverf.

Vulmiddel wordt aangebracht

Raamkit voor strakke houten ramen

Stopverf of raamkit is een kleef- en afdichtmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt om ruiten in houten ramen af te dichten. In andere gevallen wordt stopverf ook gebruikt om beschadigd hout te repareren. Onze SYCOFIX raamkit is een hoogwaardige en professionele stopverf voor glaszetters, die wordt gebruikt voor ramen en voor reparatiebeglazing om de raamnaden af te dichten. Het is waterdicht en door de samenstelling op basis van lijnolie bijzonder milieuvriendelijk, zodat opgedroogde stopverfresten gemakkelijk bij het bouwafval of het huisvuil kunnen. Voor de verwerking wordt de raamkit aangebracht met een plamuurmes en vervolgens gladgestreken. Afhankelijk van het type raam moet er ook rekening worden gehouden met de uithardingstijd voor verdere verwerking. Er zijn vier tot acht weken nodig tot de stopverf volledig uitgehard is en overschilderd kan worden met vernis.

Vulmiddel, bouwpleister en vele andere bouwmaterialen online bestellen

Naast plamuur, bouwpleister en mastiek kun je in onze bauchemie24 online shop ook vele andere bouwmaterialen eenvoudig bestellen. Neem gewoon een kijkje in onze andere categorieën, die variëren van bouwbescherming, tot verven & coatings, tot schimmelverwijdering en wegenbouwproducten.